Bezárunk! Végkiárusítás! –írja az egyik legnagyobb sportszereket árusító áruház a szórólapján. Az üzlet az Europarkban van és valóban lejár a szerződése 2016. január 1-én – tudta meg az Origo.

Schönhauer Andrea az Europark centermanagere elmondta, valóban bezár a Hervis-bolt az Europarkban, de tárgyalnak az ingatlan tulajdonosával arról, hogy a bevásárlóközpontban egy új területen ismét egy Hervis-üzlet nyithasson. A Hervis a kispesti üzletének az árukészletét október 5-től kiárusítja 50-70 százalékos kedvezménnyel-írja szórólapján a sportbolt.

Bezár a Hervis az EuroparkbanForrás: Origo

A sportszerkereskedésnek ma Magyarországon 26 áruháza van. Üzleteiben 330 embernek adnak munkát. A Hervis Sport-és Divatkereskedelmi Kft. 100 százalékban a Spar tulajdonában levő vállalkozás.

A sportáruházláncnak Európa-szerte 190 üzlete van és tavaly 425 millió eurós forgalmat bonyolított. A Hervisnek többek között Szlovéniában, Magyarországon, Csehországban, Horvátországban, Romániában, Németországban és Ausztriában vannak üzletei.

 

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A vállalat 2012-ben ünnepelte a 40. születésnapját. Szlovéniában és Magyarországon a 15 éve vannak Hervis-boltok, Csehországban 10 éve, Horvátországban és Romániában 5 éve lehet a Hervisekben vásárolni.

A Hervist is megkerestük, de egyelőre nem kívántak semmit mondani a végkiárusításról és az esetleges boltbezárásról. A Hervis egyébként nyáron nyitott új üzletet a MOM Park Bevásárlóközpontban.