A Fiat-részvény mellé még Ferrari is jár

2015.10.12. 09:12

Küszöbön a Ferrari tőzsdére vitele, a Fiat Chrysler anyacég pénteken nyújtotta be az amerikai értékpapír felügyeletnek (SEC) a kibocsátási tájékoztatót. 

Ez alapján 17,2 millió darab részvényt helyeznek forgalomba, amely a sportkocsi gyártó teljes állományának 9 százalékát teszi ki. A jegyzési sáv 48-52 dollárban került megállapításra. Túljegyzés esetén további 1,7 millió darab részvény kibocsátására kerülhet sor, mellyel az eredetileg tervezett 10 százalékra módosul a kibocsátási arány. A Ferrari részvényállományának további 10 százaléka az alapító családjánál marad, míg a maradék 80 százalékot a Fiat saját részvényesei között osztja szét jövőre - írja reggeli hírlevelében az Equilor. Tehát aki már most tulajdonossá kíván válni a Ferrariban, annak közvetetten módon már most is lehetősége nyílik ezt megtenni, mégpedig Fiat Chrysler részvények vásárlásával.

Az IPO-ból befolyó összeg részben adósságtörlesztésre menne, de sokkal nagyobb tervek is vannak az asztalon, tudniillik a nagytulajdonos Fiat Chrysler 2018-ra 7 millió darab autót kíván értékesíteni éves szinten, utána eredve a Volkswagen-konszernnek. 

Az IPO-val a Ferrari piaci értéke elérheti a 10 milliárd eurót. A részvényekkel való kereskedés a hónap második felében indulhat RACE ticker alatt.