Magyar a legjobb coworking hely Közép-Európában

LOFFICE közösségi iroda Budapest
Vágólapra másolva!
Kihirdették a Central European Startup Awards idei nyerteseit. Magyar közösségi iroda a legjobb co-working hely, az év startupja pedig egy osztrák app, amely a magyarországi futók körében is nagyon népszerű.
Vágólapra másolva!

A közép-európai piacra figyelnek

Idén másodszor szervezték meg a Central European Startup Awards (CESAwards) versenyt. Ezer startupot jelöltek, akik közül a közönség, majd a neves szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobbakat. Az egyéni tehetségeket felkutató, fejvadászattal foglalkozó IseeQ által irányított magyar, önkéntesekből álló szervezőcsapatnak több szakértő segített megtalálni és aktivizálni az adott ország legtehetségesebb vállalkozóit. A non-profit kezdeményezést olyan globális cégek is támogatták, mint a Viber, a Facebook, az IBM és a Vienna Business Agency.

A CESA az egyik legnagyobb startupfesztivál Közép-Európában.

Célja, hogy a startupok központjainak számító Szílicium-völgy, London és Berlin után, felhívja a figyelmet a közép-európai, kiemelkedően tehetséges vállalkozásokra is.

Magyar a legjobb co-working hely

Az idei versenyen a Loffice közösségi irodát választották meg a legjobb co-working helynek. A Loffice egy újgenerációs iroda, ahol a kreatív és üzleti élet találkozik. 2009-ben nyitották meg első közösségi irodájukat a Zeneakadémia egykori kottanyomdájában, a Paulay Ede utcában. Az eredeti állapotában helyreállított, megújuló energiaforrásokkal működő hat szintes gyárépület vállalkozók kedvelt bázisává vált.

Ma négy budapesti és egy bécsi helyszínen található irodájuk.

A családi vállalkozást vezető testvérpár, Klementz Panni és Kata több díjat nyertek az elmúlt években.

A LOFFICE-nek már nemcsak Budapesten, hanem Bécsben is van irodája Forrás: Facebook / LOFFICE/ Márton Botond /Leitz/

A Runtastic az év startupja

Az év startupja a fitness és egészségi mobilapplikációkat fejlesztő osztrák Runtastic. A Runtastic jól ismert a GPS alapú futó applikációjukról, amelyet 140 millióan töltöttek le és 60 millió felhasználója van.

Az applikációt idén augusztusban az Adidas világmárka vásárolta fel,

mely a maga közel 140 millió dolláros felvásárlási árával a Közép-Európai startup világ egyik kiemelkedő sikertörténetévé avanzsált elő.

A CESAwards további 2015-ös nyertesei

Legbefolyásosabb nő:Melania Galea (Románia)

Egy elhivatott programozó, aki a Babes-Bolyai Egyetemen végezte tanulmányait. Korábban fejlesztőként dolgozott, hobbija a robotika, aminek a régióban elismert szakértője is egyben. Most saját startupját, a Catwalk15–ot építi.

Legjobb befektető:Speedinvest (Ausztria)

A Speedinvest nemcsak tőkét fektet be világklasszis tehetségekbe, hanem gyakorlati tanácsokkal is ellátja őket, ami igazán ritkaság az amerikai Szilícium-völgyön kívül.

Legjobb UX élmény:Vitastiq (Horvátország)

A Vitastiq a világ első eszköze, ami egy okostelefonnal ellenőrzi a vitamin és ásványi anyag szintet, melyhez a cég saját fizikai mérőeszközt is fejleszt.

A legjobb pénzügytechnológiai startup:Oradian (Croatia)

Az Oradian horvát csapata egy merőben új gondolkodásmódot visz a mikrofinanszírozással foglalkozó, a pénzügyi szolgáltató szektorban dolgozó cégek technikai rendszereibe a saját ötletével.

A legjobb social impact startup:MIRA Rehab (Románia)

A MIRA Rehab román csapata a fizikoterápiát élvezhetővé és kényelmessé teszi a műtekből vagy sérülésekből felépülők számára. A rendszerük a fizikális terápiát játékossá transzformálja gamifikációval, külső szenzorok révén követi, és megállapítja a páciens teljesítményét. Ez alapján új, szerethető mérföldköveket állít a felépülés felé vezető úton.

A legjobb felhő alapú applikáció:Codeship (Ausztria)

A Codeship az indulásuktól fogva nagy népszerűségnek örvend a fejlesztői közösségben, hiszen applikációjuk egyszerű, remek integrációkkal rendelkezik.

Közönségszavazat:HUB ONEZERO (Románia)

A Hub Onezero egy brassói közösségi iroda, rendezvényhelyszín és startup inkubátor is egyben. Remek közösséggel rendelkeznek, ami azt is mutatja, hogy a CESAwards nyilvános szavazásán a 20,000 leadott szavazat nagy részét magáénak tudhatta a saját kategóriájában.