Havi 255 ezres nettót akarnak keresni a friss diplomások. De akár külföldre is mennének egy jó munkáért. A Legtöbben viszont itthon szeretnének dolgozni egy multinál. 

Míg a 2013-mas felmérésben a válaszadók 22 százalékánál szerepelt a munkabér az első helyen a munkaválasztás legfőbb tényezői között, az idei felmérésen ez 16,8 százalékkal már csak a második - idézi a közlemény Gion Gábort, a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Idén az első helyen, 17,2 százalékkal az érdekes és előremutató feladatok megléte szerepel - tette hozzá.

Ezek a tulajdonságok fontosak egy munkahelyen?

A magyar válaszadók szerint a munkáltatók részéről elvárt öt legfontosabb képesség a logikus, analitikus gondolkodás, az új kompetenciák gyors elsajátítása, az önálló munkavégzés és döntéshozás, a csapatmunka, illetve a problémamegoldás - ismertette Gion Gábor a tájékoztatás szerint.

Nettó bérek egyes európai országokban (2014) a * jelölt országok adatai 2013-ra vonatkoznakForrás: Origo

A felmérésből kiderült az is, hogy a valóságtól elrugaszkodott a pályakezdők kezdő bérigénye: míg 2013-ban a válaszadók frissdiplomásként első munkahelyükön nettó 170 ezer forintos fizetésre számítottak, a 2015-ben készült felmérésben átlagosan nettó 255 ezer forint kezdő fizetést adtak meg, holott a statisztikai hivatal szerint a nettó átlagfizetés Magyarországon 160 ezer forint, és egy értelmiségi dolgozó jelenleg átlagosan nettó 210 ezer forintot visz haza a hónap végén.

Hajlandóak költözni a fiatalok

A megkérdezettek nagy része egy ígéretes munkáért hajlandó lenne elköltözni, több mint háromnegyedük inkább külföldre menne, mintegy 67 százalékuk az országon belül költözne. Azt csak a válaszadók 15 százaléka mondta, hogy egyértelműen külföldre menne dolgozni, miközben 78,8 százalékuk inkább csak tanulmányait tervezi külföldön a Deloitte felmérése szerint.

Végzős hallgatók a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) diplomaosztó ünnepségénForrás: MTI/Marjai János

A válaszadók több mint fele multinacionális céghez szerződne, elsősorban a nyitott (open space) munkahely, az otthonról történő munkavégzés (home office) lehetősége és a rugalmas munkaórák miatt. Különösen érdekes a felmérés készítői szerint, hogy csak nagyon kevesen, mindössze a válaszadók 4,2 százaléka menne startup vállalkozáshoz dolgozni, ahogy saját üzletet is csak a megkérdezettek 8,2 százaléka indítana.