Csalódást okozott a Netflix

Netflix  daredevil
Vágólapra másolva!
Szerdán 14 százalékot esett a Netflix árfolyama, miután a vállalat közzétette harmadik negyedéves beszámolóját. Elmaradoznak az előfizetők a tengerentúlon, a befektetők szabadultak a papírtól.  
Vágólapra másolva!

A társaság eredményei szinte egybevágtak az elemzői várakozásokkal, de a Netflix esetében kiemelten figyelt előfizetői kör bővülése részben alulmúlta a korábbi becsléseket - írja reggeli hírlevelében az Equilor. Összességében 3,62 millió fővel sikerült növelni az előfizetők számát globálisan, de az amerikai piacon a júliusban prognosztizált 1,15 millió fő helyett csupán 880 ezer új előfizetést kötöttek.

A következő negyedévben tovább folytatják a globális terjeszkedést. Forrás: Getty Images

Szabadultak a papírtól

A befektetők a jelentést követően adták a részvényeket, melyet az sem tudott ellensúlyozni, hogy a nemzetközi bővülés a várt felett alakult. Reed Hastings vezérigazgató a beszámolót követő tájékoztatón igyekezett meggyőzni a befektetőket. Hastings szerint

az amerikai előfizetői szám alakulása elsősorban technikai hibának tudható be.

A piaci versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a konkurensek erősödésének ellenére továbbra is úgy látják, hogy a Netflix teljesíteni tudja 2016-ra az amerikai előfizetői kör 60-90 millió főre növelését, mely jelenleg valamivel több, mint 42 millió főt számlál.

A részvényárfolyam a szerdai kereskedés végére ledolgozta az esést, de a piaczárást követően ismét 3 százalékot esett a papír. A csütörtöki kereskedést 111 dolláron nyitotta a streaming szolgáltató részvény árfolyama, valamelyest kompenzálva a tegnapi turbulenciát.

Netflix árfolyam Forrás: Investing.com

Széllel szemben

A következő negyedévben tovább folytatják a globális terjeszkedést, melyet részben a megemelt előfizetői díjakból kívánnak finanszírozni. Jövő héttől a cég szolgáltatása már Spanyolországban, Portugáliában és Olaszországban is elérhető lesz, a tervek szerint 2016 év végéig pedig a világ 200 országában folytatnák működésüket.

A befektetők kegyeiért

A videó streaming vállalat szinte minden elkövet, hogy minél szélesebb körben nyerjen magának befektetőket. Az Apple példáját követve a cég június végén a részvényfelaprózás mellett döntött, vagyis minden 1 részvényért 7 új értékpapírt kapnak a részvényesek. A részvényfelaprózás július 14-én ment végbe, az új értékpapírokkal július 15-től lehet kereskedni.