A Hajtás Pajtás nyerte idén a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. A bíráló bizottság úgy ítélte meg, hogy a futárszolgálat egy olyan mintaértékű hazai vállalkozás, mely működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemzi.

A díjat tavaly alapította a széleskörű CSR programjáról híres pénzügyi vállalat és a Figyelő gazdasági hetilap. A cél az volt, hogy elismerjék azokat a Magyarországon működő vállalatokat, amelyek szervezeti filozófiájukkal és tevékenységükkel követendő példaként szolgálnak más vállalkozásoknak, és működésükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. A kiválasztásnál kiemelt szempont volt továbbá, hogy a díjazott szervezet jövőt építő megközelítésével és hosszútávra tekintő innovatív szemléletmódjával versenyképes legyen.

Fenntartható és érték

"Idén egy olyan vállalatra esett a választásunk, amely amellett, hogy vállalati stratégiájával és működésével a fenntarthatóságra és környezettudatosságra törekszik, az általa kínált termék is ezt a látásmódot képviseli. A Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálatként kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletmód minél szélesebb körű terjesztésére, innovatív, újszerű eszközök alkalmazására, emellett központi szerepet játszott a hazai bicikliskultúra megteremtésében. Az ilyen elvek mentén működő cégek elismerése rendkívül fontos. Egy vállalkozás számára kulcsfontosságú szempont az eredményesség, de egy sikeres vállalat legfontosabb kritériuma a fenntartható fejlődésre való törekvés. A Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal erre kívánjuk felhívni a figyelmet" - mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.