Az Elmű Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. részvényesei is döntöttek az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról keddi rendkívüli közgyűlésükön a BÉT honlapján közzétett határozatok szerint.

A tulajdonosok közgyűlésének döntése értelmében az Elmű Nyrt. egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonására irányuló kérelmet nyújt be a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatalhoz, illetve átruházza az Elmű egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-re.

Az ÉMÁSZ Nyrt. ugyancsak egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kéri az energiahivataltól, és átruházza az ÉMÁSZ egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-re.

A közgyűlések felhatalmazták a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

Az áramszolgáltatást is átveszi

A gázpiac után az árampiacon is megjelenik az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. 2016 januárjában. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szeptember elején azt mondta, tartani tudják a tervezett ütemezést, a kormány és az RWE májusban aláírt szándéknyilatkozata alapján egyebek mellett átveszik az Elmű-ÉMÁSZ egyetemes szolgáltatási üzletágát.