Nem mentette fel Hernádi Zsoltot a magyar bíróság a horvát INA-val kapcsolatos vesztegetési ügy kapcsán. A jogerős ítélet szerint a hazai bírói szerv nem foglalhat állást a kérdésben. Eszerint a horvátok továbbra is jogszerűen folytathatnak eljárást a Mol vezére ellen.

A Mol elnök-vezérigazgatóját a horvát hatóságok azzal vádolják, hogy 2009-ben több millió euró kenőpénzt fizetett az akkori horvát miniszterelnöknek, Ivo Sanadernek. Ezért cserébe kaphatta meg a Mol az INA irányítási jogait. A magyar olajtársaság és annak vezére is többször tagadta a vádakat, és a horvát nyomozást azzal próbálták meg ellehetetleníteni, hogy idehaza folyatják le az ügyet.

Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Hernádi Zsolt, a Mol Zrt. elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségénForrás: MTI/Beliczay László

Az Átlátszó.hu szerint azonban hiába adta hírül 2014 decemberében az MTI, hogy jogerősen felmentették Hernádi Zsoltot a vádak alól, valójában a másodfokú döntés szerint a megvesztegetés kérdésében nem dönthet a magyar hatóság, mert nem a sértett a felperes. Az erről szóló bírósági döntést ki is tették a honlapjukra. 

Eszerint tehát a horvátok továbbra is folytathatják a saját eljárásukat, az nem sérti a kettős eljárás tilalmát.