Felére csökkent az Uber magyarországi indulása óta a becsült érkezi idő. Az Uber még a tömegközledést is hatékonyabbá tette Budapesten.

61 ország, 330 város, naponta több millió utazás. Röviden ez az Uber globális mérlege számokban. Budapesten tavaly november óra van Uber és azóta több mint 600 ezer utazást tettek meg a mobilalkalmazás segítségével.

Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A magyar főváros egyedülálló fejlődést produkált mind a felhasználók számának növekedése, mind pedig az autóspartneri kör bővülése tekintetében.

Az Uber friss statisztikáiból kiderül, hogy az Uber-utazások 30 százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik.

55 ezren regisztráltak már Budapesten az UberreForrás: Uber

Mintha egy P+R parkolót használnánk

Sokan a távoli városrészekbe hívják az Uber-sofőröket és egy metró megállóig kérik a fuvart. Ez a felhasználási mód nagyban hasonlít azon autósokéra, akik járművüket a metróállomásoknál kialakított P+R parkolókban hagyják, és metróval folytatják útjukat a belvárosba. Mindez azt jelzi, hogy az Uber Budapesten is hatékonyabbá tette a közösségi közlekedést.

A külső kereületekben élők is egyre gyakrabban használják az UbertForrás: Uber

Az adatokból az látszik, hogy Budapest belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt. Budapest egyedülálló fejlődést produkált mind a felhasználókat, mind pedig az autós partnereket illetően.

A magyar főváros az átlagos érkezési idő tekintetében sem marad el a világ többi Uber-városának átlagától: az Uber indulása óta a becsült érkezi idő 10 percről 5 perc alá csökkent, Budapesten ez a szám átlagosan 4,5 perc. Eddig ezer autóspartner és 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten.