Újabb megafelvásárlás az IT-szektorban

ibm chip
Vágólapra másolva!
A merevlemez gyártásban élen járó Western Digital 19 milliárd dollárért vásárolhatja fel a memória chipek előállításában kiemelkedő SanDisket. Az ügyeltre rábólintott a célpont menedzsmentje is.
Vágólapra másolva!

Miután múlt héten bejelentették minden idők legnagyobb technológia szektorbeli felvásárlását, tudniillik a számítógépgyártó Dell 67 milliárd dolláros ügylet keretében kebelezi be az EMC felhőalapú szolgáltatásokban élen járó vállalatot, most újabb nagy ügylet kerül terítékre.

A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, és a Western Digital 19 milliárd dolláért ráteszi kezét a SanDisk vállalatra, tovább folytatva ezáltal a chipgyártó iparágban tapasztalható konszolidációs hullámot. A felvásárlás készpénzben és részvények formájában valósulna meg, a SanDiskre vonatkozó ajánlat 86,50 dollár részvényenként, ami a keddi záróárhoz képest 15 százalékos prémiumot tartalmaz - írja a MarketWatch.

Az idei évben amúgy is pezseg a chipgyártással foglalkozó iparág, ami a felvásárlásokat illeti. Emögött főként az a trend húzódik meg, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az olcsóbb chipek és a megjelenő új fejlesztések irányában, pláne hogy egyre több használati eszköz kapcsolódik az internethez.

A bejelentés hatására a SanDisk részvények árfolyama 3 százalék fölötti pluszban tartózkodnak a szerdai amerikai kereskedésben, míg a Western Digital papírok pedig a kezdeti mínuszok után gyorsan megfordultak, és már 3,5 százalékos pluszban mozognak.

Az ügylet lezárására 2016. harmadik negyedévben kerülne sor.

A SanDisk részvények árfolyam mozgása az elmúlt egy évben Forrás: Investing.com