A kerítésdrótot elárverezi a NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
1,2 tonna fémhulladékot foglaltak le az adóhatóság ellenőrei egy illegális fémtelepen. A hulladékot feltehetően háztartásokból gyűjtötték be, volt benne elektronikai szemét, lemezpanelek, kerékpár és kerítésdrót. A hulladékot az eljárás végén a NAV elárverezi.
Vágólapra másolva!

Több mint 1200 kilogramm fémhulladékot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ingatlanon működtetett illegális fémtelepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalászban - közölte a hatóság észak-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense, Kiss Nóra.

Kiss Nóra elmondta, a NAV a rendőrséggel és a megyei környezetvédelmi hatósággal együtt ellenőrizte a családi házat, ahol 10 köbméternél is több, szeméttel vegyített és feltételezhetően háztartásokból begyűjtött fémhulladékot, például

elektronikai hulladékot, lemezpaneleket, kerékpárt és kerítésdrótot találtak.

Nem ez volt az első dobása

Mivel a magánszemély - aki ellen korábban már intézkedett a NAV illegális fémhulladék felvásárlása miatt - fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett, az 1230 kilogramm háztartási fémhulladékot a pénzügyőrök lefoglalták, ismertette a sajtóreferens. Az ingatlanon tárolt törmelékkel kapcsolatban a környezetvédelmi hatóság, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt pedig a rendőrség indított eljárást.

Elektronikus árverésen adják el

Az eljárások során akár több százezer forint fémkereskedelmi, hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi bírság is kiszabható - jegyezte meg Kiss Nóra. A lefoglalt fémhulladékot az eljárás végén elektronikus árverés útján értékesíti a NAV.