A 14 millió részvényre 13 pénzintézeten és brókercégen keresztül lehet ajánlatot tenni. Az 5 százalékos tulajdonjog összértéke megközelíti a 80 milliárd forintot.

A tekintélyes részvénycsomagra a CIB Bankon, a Concorde Értékpapír Zrt.-n, az Erste Befektetési Zrt.-n, az Equilor Befektetési Zrt.-n, az Ipopema Securitiesen, a KBC Securities magyarországi fióktelepén, a Magyar Takarékszövetkezeti Bankon, az MKB Bankon, az OTP Bankon, a Raiffeisen Bankon, a Random Capital Zrt.-n, a Solar Capital Markets Zrt.-n és az Unicredit Bankon keresztül lehet ajánlatot tenni – közölte a BÉT

Aukciós eljárásban 14 millió darab OTP-részvényt dobnak ma a piacra. A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent hirdetményben 14 091 953 részvény szerepel. Ennek alapján a Lazard-csoport és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő állhat az eladói oldalon. Előbbi 2011, utóbbi 2013 óta szerepel a bank 5 százalék fölötti tulajdonosai között.

Forrás: BÉT

Portfolio.hu értesülése szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő száll ki az OTP-ből. A pakett értéke a tegnapi 5670 forintos tőzsdei záróár alapján 79,9 milliárd forint. Mindazonáltal ekkora mennyiséget egy nap alatt vélhetően csak diszkonttal (árcsökkenés mellett) lesz majd képes felszívni a piac: a részvénypiac szeptemberi (egész havi) összforgalma 144 milliárd forint volt, igaz, ennek közel kétharmadát az OTP adta.