20 millióból szervezhetnek közösségi szolgálatot a gimnazistáknak

Vörösné Budai Margit diák Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS határon túli magyarok SZEMÉLY tanár tanárnő tanítási óra tanítónő
Alsóbodok, 2012. október 26. Vörösné Budai Margit tanárnő tanít a szlovákiai Alsóbodokon lévő, magyar tannyelvű, magán alapítású szakközépiskolában 2012. október 26-án. A zoboralji régióban 12 éve működő iskolát Paulisz Boldizsár valósította meg az eredetileg családi háznak szánt saját ingatlanjában. Az iskolában nem csak szlovákiai magyarok, hanem magyarországi és erdélyi diákok is tanulnak. Az intézmény bentlakásos oktatási komplexumként működik. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Szombat éjfélig regisztrálhatnak támogatásért civil és egyházi szervezetek a KÖSZ! programra. Ezen keresztül az Új Európa Alapítvány középiskolásoknak szervezett közösségi szolgálati programokat támogat.
Vágólapra másolva!

A KÖSZ! programnak 20 millió forint a keretösszege, egy programmal 100, illetve 400 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni. A közösségi szolgálatot a 2012/2013-as tanévben vezették be Magyarországon. 2016. január 1. után csak az a diák kaphat érettségi bizonyítványt, aki teljesítette az 50 óra közösségi szolgálatot.

Haáz Andrea, az alapítvány ügyvezetője az M1 péntek reggeli műsorában elmondta: a leendő fogadó szervezeteknek szombat éjfélig csak regisztrálniuk kell a www.ujeuropaalapitvany.hu-n, a közösségi szolgálati program pályázatát november 15-éig kell majd benyújtani.

Mint mondta, az alapítvány célja, hogy minél több és jobb közösségi szolgálati program valósuljon meg, ezért az erre vonatkozó törvényi előírásokhoz képest nem szűkítették, hogy a támogatandó projekt mely területen valósuljon meg. Így az lehet például egészségügyi, oktatási vagy katasztrófavédelmi is, a programoknak csak a fantázia szab határt - fogalmazott.