Kilencven millió forint tőkét fektet az XOFT szoftverfejlesztő kft-be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). A cég kiskereskedelmi- és vendéglátó egység számára fejleszt szoftvereket.

Az uniós forrásokból működő Széchenyi Tőkebefektetési Alap közölte: az összeget a legújabb fejlesztésének bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja a pécsi cég.

A XOFT Kft. egyik fejlesztése a Minibizz elnevezésű felhőalapú platform, amellyel az üzlettulajdonosok bármilyen okos eszközön keresztül nyomon követhetik az üzletmenetet, fogyasztói hűségprogramokat bonyolíthatnak le és növelhetik a forgalmat. A pécsi cég eddig főként vendéglátóipari egységek számára értékesített szoftvereket, jelenleg mintegy 90 ügyfelük van.

A nyilvános adatbázis szerint a XOFT Kft. nettó árbevétele tavaly 32,9 millió forintra csökkent a korábbi 46,7 millió forintról, nyeresége azonban 1,03 millió forintról 1,39 millió forintra emelkedett. A vállalat reményei szerint az új szoftver értékesítésének eredményeként 400 százalékos árbevétel-növekedésre, és az alkalmazotti létszám megháromszorozódására számít 2016 végére.