90 milliós tőkét kap egy pécsi cég

pénz, forint, közbeszerzés
pénz, forint
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Tőkealap 90 millió forintos kockázati tőkét fektet a pécsi Xoft Kft.-be. A vállalkozás elsősorban kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató szoftvereket fejleszt. Jelenleg három termékével van jelen a piacon.
Vágólapra másolva!

Az Xoft szoftverfejlesztő cég legújabb termékének piacra viteléhez biztosít kockázati tőkét a Széchenyi Tőkealap. A vállalkozás a tőkét értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja. A társaság több mint 12 éves iparági, illetve több mint 5 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkező alapítói már több sikeres szoftvert is fejlesztettek, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörük az ország számos pontján alkalmaz.

A legújabb fejlesztésük

A Minibizz egy felhőalapú, platformfüggetlen alkalmazás, amelynek segítségével az üzlettulajdonosok nyomon követhetik az üzletmenetet, fogyasztói hűségprogramokat bonyolíthatnak le és növelhetik a forgalmat. A szoftver minden olyan üzlet számára hasznos megoldást jelent, amelyben pénztárgép üzemel.

A fejlesztők célja, hogy az alkalmazás számos ügyviteli feladatot kényelmesebbé, gyorsabbá és átláthatóbbá tegyen.

„A szabályozás csaknem 70 ezer új pénztárgép üzembe helyezését jelenti, gyakorlatilag 40 százalékkal növelve a Xoft potenciális ügyfeleinek körét. A kötelező pénztárgéphasználat kiterjed az árérzékenyebb kisboltokra is, amelyek működését és ügyviteli folyamatait a szoftver nagymértékben egyszerűsíti és képes költséghatékonyabbá tenni. Így a régóta pénztárgépet használó üzleteknek a vállalat új megoldásokat tud nyújtani, és az új vevők felé való nyitás is komoly növekedési potenciált jelent számára" – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.