Holnaptól elérhető az Otthon Melege Porgram keretében azoknak a listája, akik sikerrel pályáztak mosógépcserére. Július óta 44 ezren pályáztak ilyen támogatásra, a nyertesek energiatakarékos mosógépet vehetnek.

Az Otthon Melege Program keretében háztartások pályázhattak támogatásért, mosógép vásárlásához. A nyertes háztartások energiatakarékos mosógép vásárlásához kaphatta támogatást, a mosógépekkel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium évi 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán.

44 ezren pályáztak

Az NFM szerdán közölte, hogy hamarosan befejeződik a 2015. július 1-jétől kedvezményes mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása. Eddig több mint 23 ezer pályázat bírálata zárult le, a pályázók folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okirataikat.

A Támogatói Okiratot nem szükséges kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni. Az újabb sikeres pályázók listája 2015. november 5-étől a pályázati portálon elérhető lesz.