Kitett magáért a Richter

gyógyszeripar
Vágólapra másolva!
A Richter a várakozásnál jóval erősebb eredményt közölt 2015 harmadik negyedévére vonatkozóan, az árbevétel, az üzemi eredmény és a nettó profit is bőven a várt felett alakult.  
Vágólapra másolva!

Az árbevétel 92,6 milliárd forintra nőtt a piaci konszenzusban várt 85,9 milliárd forint helyett. Az üzemi eredmény 20,7 milliárd forintot ért el, 82,5 százalékkal meghaladva a várt 11,4 milliárd forintot.

A gyorsjelentés főbb számai Forrás: Equilor

A beszámolási időszakban a Richter a Vraylar (cariprazine) USA forgalomba hozatali engedélyének megszerzéséhez kapcsolódóan egyszeri jelentős mérföldkő bevételt kapott, de ezt nem részletezte a jelentésben. A piaci konszenzus 20 millió dollár körüli bevételt várt.

Az árbevétel növekedés jelentős volt Kínában, az EU15 országokban és Romániában.

Ezek együttesen meghaladták azt a forgalom visszaesést, ami legnagyobb mértékben Ukrajnát és az árfolyamváltozás következtében az orosz piacot is jellemezte. A Palatine-nal felbontott szerződés a várt 10 millió eurónál magasabb, 12 millió eurós értékvesztést eredményezett - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

A cég piacnyitás után sajtótájékoztatót tart, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, ahol a fókuszban lesznek az eladási prognózisok. Minden bizonnyal rákérdeznek majd a cariprazine-nal és az Allergannal kapcsolatos amerikai hírekre is. Délután 4 órakor pedig az elemzői konferencián tudhatunk még meg további érdekes részleteket.

Erre is érdemes lesz figyelni

A tengerentúlra is érdemes figyelni, hisz ma teszi közzé az Allergan aktuális gyorsjelentését, utána pedig sajtótájékoztatót tart. Ez még önmagában ugyan nem hír, de mivel korábban olyan hírek érkeztek, hogy barátságos fúzióra léphetnek a Pfizerrel, ez már a Richter számára is izgalmas lehet, tudniillik a Pfizer gigantikus értékesítési hálózata előnyt jelenthet a cariprazine szempontjából is - hívja fel a figyelmet az Equilor.

Csúcstámadásban a részvény

Az elmúlt másfél hónapban kiemelkedően teljesített a magyar gyógyszergyár részvénye, több mint 15 százalékos emelkedést tudhat maga mögött. Ráadásul a hosszú távú technikai kép alapján egyre nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a következő időszakban az 5 000 forintos szint is célba kerüljön. 2010-2011 óta egy hatalmas háromszögben zajlik a konszolidáció, melyben jelentős ellenállások találhatóak 4880-4940 forint között. Egy kitörés után viszont bőven 5 ezer fölötti szintek is képbe kerülhetnek. Rövid távon 4500-4600 forint között található támasz zóna.

A Richter részvény árfolyammozgása 2009 óta (heti bontás) Forrás: Investing.com, Investor.hu