Vidéki pontokat tesztel az IKEA

IKEA, zászló,
IKEA áruház Kínában
Vágólapra másolva!
Az IKEA nem nyit áruházat vidéken, de átvételi pontok nyílhatnak, ha a nemzetközi teszt alapján beválik egy új megoldás.
Vágólapra másolva!

A svéd bútorbolt egyelőre csak Budapesten bővíti áruházait, a multi már megvette a telket Budapest XXIII. kerületében. Magyarországon ez lesz a harmadik IKEA, az alapterülete nagyobb lesz, mint a budaörsi áruházé. Az IKEA-nak a másik működő áruháza az Örs vezér téren van.

Már itthon is tesztelik

Egy nemzetközi teszt sikerétől függően a vidéki magyar városokban is elérhetővé válhatnak az IKEA-bútorok. Idén nyáron a cég bejelentette, hogy egy új kereskedelmi koncepcióval lép piacra: az úgynevezett „order and collection”, azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat tesztel az Egyesült Királyságban.

Forrás: AFP/Iroz Gaizka

Az első ilyen pont a kelet-angliai Norwichben nyílt meg –írja a mindenár.hu. A magyar IKEA azt közölte, "az order and collect” rendszer kipróbálása valóban folyamatban van, a projekt bevezetése pedig a jelenleg is futó teszt eredményeitől függ. A rendszer elindításáról természetesen értesíteni fogjuk a magyar vásárlókat- közölte a svéd bútoráruház.