Egyetlen autógyár sem képes betartani a hatóságok által előírt emissziós határértékeket - jelentette ki vasárnap Akbar el-Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a tagja a dubaji légikiállítás és -vásáron.

A VW kiváló gépjárműveket gyárt

„Ha valóban megvizsgálnánk minden egyes autógyártót, azt kellene látnunk, hogy egyik sem képes betartani a hatósági előírásokat" - mutatott rá. A Volkswagen egy márka és ez a márka nem fog csak úgy eltűnni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a konszern "kiváló autókat, kiváló teherautókat, kiváló buszokat gyárt. Termékei első osztályúak. A média méltatlanul bánik a Volkswagennel" - szögezte le, a sajtóban a vállalatot ért bírálatokra célozva.

Hatalmas veszteség

A katari állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority a Volkswagen elsőbbségi részvényeiből a legnagyobb pakettet tartja birtokában, a törzsrészvényesek körében pedig a harmadik legnagyobbnak számít. A Volkswagen konszern emissziós botrányának kitörése óta az alap 4 milliárd dolláros árfolyamveszteséget szenvedett el részvénytulajdona után.