Felfüggesztették a Köbe egyik termékét

Zuglói borulás
baleset
Vágólapra másolva!
Nem köthet kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület. A Magyar Nemzeti Bank korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését a hiányosságok megszüntetéséig.
Vágólapra másolva!

Az MNB a biztosító nem kellően megalapozott díjpolitikájával volt elégedetlen. A jegybank ma publikált végzésében felfüggesztette a Köbe Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékértékesítését.

A biztosító eszerint az MNB végzésének mai kézhezvételétől az intézkedések visszavonásáig nem köthet új kgfb-szerződéseket

és a nála biztosított gépjárműflották sem bővíthetők.

Akinek a Köbe a biztosítója még ne aggódjon

A Köbe jelenleg meglévő biztosításai és egyesületi tagi jogviszonyai változatlanul érvényben vannak, s a díjfizetés fejében egy esetleges káresemény esetén köteles a jogszabályokban előírt biztosítási szolgáltatást teljesíteni.

A Köbe egyéb, nem kgfb típusú szerződésekre nem vonatkozik az értékesítés jegybanki felfüggesztése.

Forrás: Origo

A befektetéseket is korlátoza jegybank

Az MNB a befektetési kockázatok indokolatlan növekedésének elkerülése érdekében korlátozta a biztosító eszközei feletti intézkedési rendelkezést is. Ez ténylegesen azt jelenti a biztosító számára, hogy csak meghatározott eszközökbe és csak a kötelezettségei lejárati szerkezetének figyelembevételével fektethet be.

Az MNB emellett olyan pénzügyi terv elkészítésére is kötelezte a Köbét, aminek végrehajtása révén a biztosító maximum 6 hónap alatt megszünteti a megállapított tartalékhiányt.

és a feltárt adatok alapján döntött az ideiglenes intézkedések meghozataláról.

A 2015. szeptember 30-i adatok szerint a Köbe piaci részesedése a nem életbiztosítási piacon viszonylag kisebb súlyú, 2,5 százalékos volt, a biztosító ugyanakkor az életbiztosítási piacon nincs jelen.