Mindenki a Goldman Sachsnál akar dolgozni

Goldman Sachs manhattani irodájának negyedik emeleti kereskedői terme munka Wall Street bankár
Vágólapra másolva!
Jóllehet a 2008-as válság erősen megtépázta a bankok népszerűségét, az üzleti tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók körében még mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A legtöbben a Goldman Sachsnál szeretnének dolgozni az egyetem után, és a fizetéseket elnézve erre minden okuk megvan.
Vágólapra másolva!

A Goldman Sachs megelőzte nagy riválisát a JP Morgant a hallgatók számára legvonzóbb munkahelyek terén az Egyesült Államokban az üzleti hallgatók között – derül ki a bérekről is adatokat gyűjtő Emolument felméréséből. Mi több, bár a hallgatók látszólag igencsak felkészültek a munkaerő-piaci helyzettel kapcsolatban, a Goldman esetében még alul is becsülik a feltételeket – írja a Business Insider.

Bérek és népszerűség

A helyzet ugyanis az, hogy a Goldman többet is fizet, mint amennyit a hallgatók a felmérésben várakozásként megjelöltek.

Noha az elmúlt években a bankok presztízse nem szárnyalt éppenséggel az egekben, a szektor még mindig igen vonzó a hallgatók számára, mivel az egyik legjobb lehetőségnek tartják, hogy visszafizethessék a diákhiteleiket és megvethessék a lábukat egy top intézményben – hangsúlyozta az Emolument szakértője.

Az Emolument által összetett lista a tanulók körében legnépszerűbb vállalatok elvárt és tényleges fizetéséről Forrás: Business Insider, Emolument, Investor.hu

Az öt legnépszerűbb vállalat várt és valós béreit elnézve, az látszik, hogy az ötödik BlackRocknál a hallgatók 37 500 fontos (közel 16,5 millió forint) fizetést várnak a tényleges 38 500 mellett, a negyedik PwC-nél ez 28 500 és 30 500 font, a harmadik KPMG esetében 32 ezer és 30 ezer, a második JP Morgantől 42 ezret várnának és pontosan ez is a reális. Az első Goldman Sachs esetében pedig 43 500 fontot vártak a hallgatók, miközben a valós szám 46 ezer (20 millió forint).

Képben vannak

Mindeközben az is jól látszik, hogy a diákok valóban felkészültek a munkaerőpiaccal kapcsolatban. A várakozásként megjelölt fizetések ugyanis átlagosan csupán 7 százalékkal tértek el a valós összegektől – hangsúlyozta a kutatás.

A bankok egyébként igyekeznek vonzóan feltűntetni magukat a fiatalok számára is, elsősorban azzal, hogy javítanak a képen, mely szerint a fiatalok brutálisan kemény munkakörülmények között dolgoznak náluk az első időszakban.