Jön az új húszezres

Az új húszezressel december közepétől lehet majd fizetni
Vágólapra másolva!
Egy hónap múlva új húszezer forintost bocsájt ki a Magyar Nemzeti Bank. Az új fizetőeszközön továbbra is Deák Ferenc portréja lesz látható, a fizetőeszköz megújul és sokkal több biztonsági eszközt helyeznek el rajta.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank 2015 végétől megújított 20 ezer forintos bankjegyeket bocsájt ki - írja honlapján a jegybank.

A most forgalomban lévő 20 ezer forintos bankjegyek 2016 végéig lesznek használhatók a készpénzforgalomban, bevonásuk pontos időpontjáról az MNB később ad tájékoztatást.

Az új húszezressel december közepétől lehet majd fizetni Forrás: MNB

A bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig 20 évig cseréli törvényes fizetőeszközre a régi 20 000 forintosokat.

Az új húszezressel decemberben közepétől lehet majd fizetni Forrás: MNB

A penzcentrum.hu úgy tudja, az új 20 ezer forintos december 14-étől kerül forgalomba. A megújult bankjegycsalád első darabját, az új tízezrest egy évvel ezelőtt vehettük a kézbe. Idén az új húszezres jön, a következő két címlet várhatóan a 2 000 és 5 000 forintos bankjegy lesz, 2017-ben.

Az új húszezresen sokkal több biztonsági jel lesz, mint a korábbi húszezreseken. A pénz megújul, a színvilága ugyanolyan lesz, mint a korábbi készpénzzé, ás továbbra is Deák Ferenc portréja szerepel majd rajta.