A legnagyobb amerikai lapokban, egész oldalas hirdetés formájában jelentetett meg a Volkswagen egy bocsánatkérő levelet. A levelet a cég vezérigazgatója írta alá.

"Azon dolgozunk, hogy mindent jóvá tegyünk" - így kezdődik a Volkswagen bocsánatkérő levele, amit egész oldalas hirdetés formájában tettek közzé több mint 30 amerikai újságban. A levél Michael Horn, a VW-csoport elnök-vezérigazgatója aláírásával jelent meg, tudósít a Theverge.com.

Fáradhatatlanul dolgoznak 

Michael Horn rögtön a levél elején emlékezteti a VW-tulajokat, hogy az elmúlt hetekben már többször bocsánatot kértek a dízelbotrány miatt. Rögtön ezután az érintettek türelmét kéri, amíg sikerül megtalálniuk a végső megoldást, amin egyébként állítása szerint "fáradhatatlanul" dolgoznak.

Forrás: http://www.theverge.com/
A legnagyobb amerikai lapokban
A hirdetés többek közt a következő lapokban jelent meg: USA Today, New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Los Angeles Times.

Ezután felhívja az érintett autótulajdonosok figyelmét arra a kártérítéscsomagra, amit meglévő és jövőbeli ügyfeleiknek ajánlanak. A csomag egy 500 dollárral (145 ezer forinttal) feltöltött hűségkártyát (ez bárhol, bármire elkölthető), egy 500 dolláros VW-kereskedői kártyát és 3 évnyi ingyenes autómentési szolgáltatást tartalmaz.

Vissza akarják szerezni a bizalmat 

"Őszintén reméljük, hogy az Ön felbecsülhetetlen bizalmának visszaszerzésére tett első lépésként értékeli ezt" - teszi hozzá Michael Horn. A hirdetésben arra a honlapcímre is emlékeztetik a VW-tulajokat, ahol ellenőrizhetik, hogy autójuk az érintett járművek között van-e.

Az amerikaiak perelnek 

Az Egyesült Államokban már több mint 200 per indult a német autógyártó ellen. A céget az autótulajdonosok azért perelik, mert komoly anyagi kárt szenvedtek el: a dízelbotrány miatt jelentősen csökkent az autóik értéke.