A munkavállalók 10 százaléka kap idén 13. havi fizetést, és 18 százaléka valamilyen bónuszt vagy pénzbeli juttatást.

A pluszhavi fizetés átlagosan bruttó 275 ezer forint, a pénzbeli juttatások és bónuszok összege pedig átlagosan 345 ezer forint – írja a Fizetesek.hu szakmai portál.

Jönnek a céges bulik

A cégek sokszínű megoldásokat vázoltak fel arról, hogy miként lehet lezárni egy évet- írja a Világgazdaság. Van, aki zsebbe ad pénzt a dolgozóknak, mások színházba, koncertre viszik a munkatársakat, vagy karácsonyi bulit szerveznek, másutt közös célokra adományoznak, s nagyon sok olyan kisebb vállalkozás is van, amelyik semmit sem tud adni. A tapasztalatok azt mutatják, minél nagyobb egy vállalat, annál átláthatóbb a jutalmazási gyakorlata.

Forrás: AFP

A Mol–dolgozók egyhavi alapbérüket kapják pluszban a novemberi fizetés mellé. Emellett a társaság széles körű kompenzációs rendszert alkalmaz személyre szabható cafetériával, teljesítményfüggő és különféle egyéb jutalmakkal.

A Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. munkatársai lemondtak év végi jutalmukról és azt a hátrányos helyzetű gyerekek oktatására fordítják.

A Magyar Postánál év végén vagy jövő év elején egyszeri juttatást kaphatnak a dolgozók, jellemzően bér vagy utalvány formájában.