Magyar találmány hódítja meg Dubajt

Barabás Téglakő Kft.
Vágólapra másolva!
Jövőre már az Arab-félszigeten is kapható lesz egy magyar találmány, az egyedi és szabadalmaztatott technológiával gyártott térkő, a Gránitkő. A terméket és az eljárást is teljes mértékben a magyar Barabás Téglakő Kft. fejlesztette. A cég a félszigetre vonatkozóan kizárólagos gyártási és értékesítési jogot adott el a dubaji Consent Ltd.-nek, amely a térség egyik legnagyobb térkőgyártója.
Vágólapra másolva!

A Barabás Téglakő Kft. majd 20 éve jelen van a hazai piacon, és az ország egyik legnagyobb térkőgyártó vállalkozása. A saját fejlesztésű Gránitkövet másfél éve vezették be a piacon. „A saját fejlesztésű termékek tudatos üzleti döntések. A multik áraival szemben nem tudunk versenybe szállni, ezért

Ismerjük a vásárlók igényeit, és ezeket szem előtt tartva alkottuk meg saját termékeinket. Egyébként jelenleg is több fejlesztésen dolgozunk” – mondta Barabás Árpád, a Barabás Téglakő Kft. alapítója és tulajdonosa.

Az Arab-félsziget összes országába eljutnak

Idén szeptemberben, Drezdában egy szakmai konferencián találkozott a Barabás Téglakő tulajdonosa a dubaji székhelyű Consent Ltd. vezetőjével. Az arab gyártó akkora lehetőséget látott a Gránitkőben, hogy a rendezvény után másfél héttel már jött is Magyarországra aláírni a szerződést. Ezzel az Arab-félsziget összes országába (Jemen, Kuvait, Bahrein, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Szaud-Arábia és Katar) szállító térkőgyártó, a Consent Ltd. megvásárolta a jogot arra, hogy a Gránitkő egyedüli gyártója és forgalmazója legyen a térségben.

A terméket és a gyártási eljárást is a Barabás Téglakő fejlesztette Forrás: Barabás Téglakő Kft.

„A Dubajban működő vállalat munkásait a mi magyar szakembereink tanítják majd meg a gyártási folyamat minden titkára. Emellett a gépeiken is elvégezzük a szükséges átalakításokat, hogy ezt az egyedi terméket is le tudják gyártani" – mondta el Barabás Árpád.

Nagy a verseny a gyártók között

A Consent Ltd. érdeklődése érthető, hiszen nagy a verseny a gyártók között a leggazdagabb arab országok piacáért. A Gránitkő gyártása pedig olyan versenyelőnyt jelenthet, mely jelentősen megnövelheti a Consent piaci részesedését. Míg Magyarországon erős, jól felkészült szinte minden térkövet, útburkolatot gyártó cég, addig az Arab-félsziget cégei jóval lassabb és kényelmesebb tempóban működnek. A Gránitkő azért is nagyon

népszerű, mert küllemre olyan, mint az igazi gránit, viszont csak ötödannyiba kerül,

mint az eredeti kőzet. A magyar szabadalom a tervek szerint már jövő év februárjában elérhető lesz az Arab-félsziget országaiban.

A magyar érdeklődés is hatalmas

A legnagyobb érdeklődés Magyarországon az önkormányzatok részéről mutatkozik a Gránitkő iránt. „Azért szeretik ezt a termékünket, mert esztétikai élményt nyújt a gránithoz hasonló megjelenése, az ára viszont szinte megegyezik a legegyszerűbb térkőével" – összegezte Barabás Árpád.