Ötmilliárddal károsították meg egy hét alatt Magyarországot

Érdi földárverés, az első a Magyar Állam által meghirdetett árverés, föld, mezőgazdaság,
Érdi földárverés, az első a Magyar Állam által meghirdetett ilyen jellegű árverés. Érd, 2015 november 16.
Vágólapra másolva!
A kormány állítsa le az állami földvagyon kiárusítását, mert tönkreteszi a vidéki gazdálkodókat, és az ország vagyonát is megkárosítja, az állami földek ugyanis nem a kormány, hanem az ország tulajdonát képezik – mondta a Greenpeace agrárkampány-felelőse a Földművelésügyi Minisztérium előtt.
Vágólapra másolva!

Rodics Katalin azt mondta, hogy a Greenpeace szerint az új tulajdonosok valójában nem értenek a földműveléshez, ezért csupán vegyszerekkel, nagyüzemi módszerekkel gazdálkodnak majd, így az élelmiszer-ellátás egészségtelen és szegényes lesz.

Forrás: AFP

A kampányfelelős mindezekről egy Magyar Vidék felirattal ellátott koporsó mellett beszélt, amely előtt több koszorút és egy fából faragott keresztet is elhelyeztek, amelyre azt írták: Feltámadunk!

Az érdi földárverés, a magyar állam által meghirdetett első ilyen jellegű árverés Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rodics Katalin szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter múlt szombati bejelentése, amely szerint egyetlen hét alatt 4,8 milliárd forintnyi állami földet értékesítettek, nem számít örömhírnek, ugyanis azt jelenti, hogy az ország vagyonát egyetlen hét alatt közel 5 milliárd forinttal megkárosították.

Hangsúlyozta:

a Greenpeace szerint a földárverések folyamatát vissza kell fordítani, és elsősorban a vidéki közösségeket, a családi és kisgazdaságokat kell támogatni,

amelyek nem nagyüzemi, hanem ökológiai gazdálkodást folytatnak.

A magyar parasztság még hordozza azt a tudást, amivel a földeken több és jobb élelmiszert lehet termelni, mint az óriási ipari vegyszeres mezőgazdasággal – fejtette ki a kampányfelelős.