Olcsóbb lesz a banki átutalás

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
2016 január elsejétől csökkenti a bankközi átutalások díjait a Giro Zrt. A csökkentéssel 2014 közepe óta 27 százalékkal lesznek olcsóbbak.
Vágólapra másolva!

A Giro Zrt. 2016. január 1-jétől tovább csökkenti a bankközi átutalások díjait, így a társaság által üzemeltetett Bankközi Klíringrendszer (BKR) tagjainak 11 forintot kell majd fizetniük az elszámolt átutalások után - közölte a Giro.

27 százalék másfél év alatt

A Giro Zrt. legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta. (Az MNB 2014. július 8-a óta 100 százalékos tulajdonosa a korábban banki tulajdonban álló Giro-nak). A díjcsökkentést segítette, hogy a gazdaság növekedésével párhuzamosan évről-évre nő az elektronikus úton lebonyolított fizetési műveletek száma - olvasható a közleményben.

Több lesz az utalás, remélik

A díjcsökkentést úgy sikerült elérni, "hogy a Giro Zrt. elkötelezett a hazai pénzforgalom hatékonyságának, az átutalások és beszedések számának további növelése mellett, és erre vonatkozóan több, a belföldi pénzforgalom megújítását célzó fejlesztés is folyamatban van, a társaság stratégiájának megfelelően". A Giro Zrt. reméli, hogy a díjcsökkentés kedvező hatással lesz a pénzforgalom hatékonyságára és az elektronikus fizetések számának további növelésére.