Új online beszállítói és tanácsadói platform indul. A GOP 3.3.2 pályázat keretében létrehozott ECPartner névre keresztelt rendszerrel a vállalkozások könnyebben találhatják meg üzleti partnereiket beruházásaikhoz, kezelhetik futó pályázati projektjeik adatait és dokumentumait, illetve különböző együttműködéseket alakíthatnak ki.

Az ECPartner (ECP) működési elve hasonló a nagy közösségi weboldalakéhoz. A regisztrált tagok egy nyilvános profilt osztanak meg magukról, melyen keresztül az alap céginformációkon kívül megjeleníthetik szolgáltatás/termék portfóliójukat, legversenyképesebb kompetenciáikat. A rendszerben a vállalkozások azokat a területeket is megjelölhetik, amelyeken szolgáltatást terveznek igénybe venni, vagy technológiát akarnak beszerezni a közeljövőben. Az ECP használatával a felhasználók árajánlatokat kérhetnek és adhatnak, feltérképezhetik a potenciális partnercégek jellemzőit, nyilvános pénzügyi beszámolóit, eddigi pályázatait, valamint humán-erőforrás kapacitásait is.

A hatékonyságért

„Egyre gyakrabban tapasztaltuk munkánk során, hogy partnereink fejlesztési projektjeik során egyedül maradnak, és sokszor nem tudják kellő hatékonysággal véghezvinni a pályázatban rögzített feladataikat, illetve a létrejött fejlesztési eredményeiket sem tudják megfelelően kamatoztatni. Hiába valósult meg sikeresen egy-egy nagyobb fejlesztés, a hazai és a nemzetközi piaci környezetben végül nem tudták hatékonyan növelni versenyképességüket. Az ECPartner, és kiemelt funkciója, az ELMIR ebben nyújt segítséget: összeköti azokat a vállalkozásokat, akik projektjeiket jól kezelve és együttműködve magasabb szintre képesek lépni." – mondta Mlynarik Miklós, az EconoConsult Kft. ügyvezetője.

Partner percek alatt

Az ECP egyik legfontosabb funkciója az ELMIR - Pályázati és Pénzügyi Előminősítő Rendszer, amely integrálja a vállalkozások és a pályázatok paramétereit. A felhasználók egy adószám megadásával komplex képet kaphatnak arról, hogy egy adott cég mely pályázatokon indulhat sikerrel. Használata komoly hatékonyságnövekedést eredményez, találatai alapján csak azokra a partnerekre kell energiát fordítani, akikkel a vállalkozások sikerrel pályázhatnak. „Az ELMIR a cégadatok és a kiírások feltételeinek összevetése során azonosítja a teljes megfelelést, a kizáró okokat, valamint azokat a találatokat is, ahol bizonyos feltételek módosításával még teljesíthetőek a felhívásban foglalt kritériumok. Az ELMIR legnagyobb előnye, hogy a vállalkozások pár perc alatt el tudják dönteni, hogy melyik pályázaton érdemes elindulniuk" – tette hozzá Mlynarik Miklós.