Az idei karácsonyi szezonban 31 millió darab üreges csokoládéfigurát állítanak elő a Nestlé diósgyőri gyárában, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra.

Az idei karácsonyi szezonban 31 millió darab üreges csokoládéfigura készül a Nestlé diósgyőri gyárában, mely az elmúlt öt évben megduplázta a legyártott karácsonyi üreges csokoládék számát, írja közleményében a Nestlé.

22 országba exportálnak

A diósgyőri üzem az egyetlen a Nestlé cégcsoporton belül, amely kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására szakosodott, az itt készült termékek 90 százalékát a világ 22 országába exportálják. 2014-ben az Egyesül Királyság volt a diósgyőri csokoládé legnagyobb felvevőpiaca, ahova 951 tonna csokoládét szállítottak. A gyár a világ számos pontjára szállít, Chilébe, Hongkongba, sőt Ausztráliába is.

Hong Kong-ban is lehet kapni magyar csokimikulástForrás: Imaginechina/Duan Changzheng

Újdonságok Magyarországról

Számos innováció Magyarországról indult világhódító útjára, például a dúsított figurák, amelyek csokoládéja kekszet, mogyorót vagy gabonapelyhet tartalmaz. „Több hasonló termék is a hazai fejlesztők szaktudását dicséri. Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű, Magyarországon gyártott csokikülönlegességek kerülnek még az olyan nagy csokoládé hagyományokkal rendelkező országok boltjaiba is, mint például Svájc vagy Belgium” – hangsúlyozta Jean-Pierre Polanen, a Nestlé Hungária diósgyőri gyárának vezetője.