Az Ubert gyakorlatilag ellehetetlenítette a kormány az új taxisrendelettel. A cég viszont él és virul. Most éppen azt nézhetjük meg, hogy a városban hol és mennyit kell várni egy Uber-soförre. 

Az Uber statisztikáiból látszik, hogy: egy év alatt 1 perc 42 másodperccel csökkent Budapesten az Uber-utazások vonatkozásában az átlagos várakozási idő. Míg 2014 novemberében 6 perc 20 másodperc alatt, addig idén novemberben már átlagosan 4 perc 40 másodperc alatt érkezik meg az Uber.

Budapest belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt. A belső kerületekben (I., V., VI. VII. kerület), valamint több peremkerületben 0-5 perc alatt, míg a további városrészekben 5-7,5 perc között érkezik az Uber.

Forrás: Origo

Budapest megverte Bécset

Nem marad le a legnagyobb világvárosoktól sem Budapest. A becsült átlagos érkezési idő San Francisco esetében 2,6 perc, Londonban 3,4 perc, Varsóban pedig 4,3 perc. Budapest megelőzi Párizst (4,5 perc), Prágát, Bécset (5,6 perc) és New Yorkot (6,3 perc) is.

A cég közleménye szerint a csökkenő várakozási idők azért is tekinthetők komoly fegyverténynek, mert a budapesti Uber-felhasználók száma közben gyorsan és folyamatosan növekedett, és jelenleg már kb. 70 ezernél tart. Ami nem is olyan rossz eredmény, ahhoz képest, hogy a kormány gyakorlatilag ellehetetlenítette a céget az új taxisrendelettel, amely az Ubernek és a sofőrjeinek is a taxisokra vonatkozó szabályok betartását írja elő. A BKK és a NAV is többször ellenőrizte az elmúlt időszakban az autósokat, akik több százezres bírságot is kaphattak.