A nemzetközi tapasztalatok alapján a startupok kudarcainak egyik leggyakoribb oka a nem megfelelő menedzsment. Ezen a problémán hivatott segíteni az első magyarországi startup-állásbörze, amelyen húsz startup keres munkaerőt vezető pozíciókba.

November 30-án BEEP-BEEP KarrierHub néven tartják Magyarországon az első menedzsment állásbörzét, amelyen mintegy húsz startup keres majd gazdasági vezetőt, marketingest és értékesítési vezetőket.A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a startupok kudarcainak egyik oka, hogy nincs valódi igény a termékeire, van azonban, amikor menedzsment nem megfelelő. 

Tapasztalt vezetőség kell egy startup sikeréhezForrás: Thinkstock

A rendezvényen lehetőség van arra, hogy kezdő vállalkozások ötleteik bemutatása mellett megfelelő szakembereket nyerjenek meg maguknak. Ilyés Márton, a RoadRun-R inkubátorház ügyvezető igazgatója szerint egy startup fennmaradásához, sikeréhez, a megfelelő tőkebevonás mellett, ugyanolyan

fontos, hogy a kezdő vállalkozásokat már az elején tapasztalt vezetők irányítsák. A szervezők szándéka, hogy a KarrierHub egy rendszeres platformjává váljon a magyar startup világnak.