December 1-je éjfélig fel kell mondaniuk meglévő kötelező biztosításukat azoknak az autósoknak, akik biztosítót akarnak váltani az év végi kötelezőkampányban. A nagy alkuszcégek legkésőbb december 1-je délig vagy délután 2-ig fogadják el a felmondásokat. Az alkuszcégek becslései szerint a 2015-ös kampányban 200-280 ezer közt lesz a biztosítóváltók száma.

Akiknek az év végével jár le a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb-jük) és váltani szeretnének, azoknak a meglévő biztosítójuknál legkésőbb december 1-jén, kedden éjfélig kell felmondaniuk azt. A nagy alkusz cégek kedden legkésőbb 14 óráig fogadják el a felmondást - közölték a társaságok.

Az új szerződés még ráér 

A szerződésüket felmondóknak tudniuk kell azt, hogy az új biztosítóval az év utolsó napjáig is megköthetik a szerződést. Akik alkuszon keresztül intézik a kgfb-váltást, azoknak a felmondással egy időben az új szerződést is megkötik a közvetítő társaságok.

Legkésőbb délután 2-ig 

A biztositás.hu ügyvezető igazgatója, Rácz István elmondta, hogy kedden 12 óráig fogadnak el felmondást. A netrisk.hu délután 2 óráig is elfogadja a felmondást, de csak akkor, ha az ügyfél korábban adott már ennek a cégnek alkuszi megbízást - mondta Sebestyén László vezérigazgató.
A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. is délután 2 óráig fogadja el a megbízást, de arra kéri az ügyfeleit, hogy azért maguk is küldjenek egy elektronikus levelet a meglévő biztosítójuknak arról, hogy felmondják a köztük lévő szerződést.

Lejár a régi kötelezőszerződés felmondásának határideje

200-280 ezer autós válthat 

2014-ig az év végi kgfb-kampányban 300 ezer autós váltott biztosítót. 2015-ben ettől kevesebben lesznek, a biztositás.hu becslése alapján 280 ezren, a netrisk.hu 200-220 ezer, míg a CLB 200-250 ezer váltóval kalkulál. Új elem az idei kampányban, hogy az autósok - látva azt, hogy minden biztosító díjat emelt - akár a 2-3 ezer forintos díjemelést is elfogadták, és nem kerestek olcsóbb biztosítót.