Váratlanul ért a menesztésem

2015.12.01. 09:26

Nehéznek, ugyanakkor eredményesnek tartja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élén töltött öt évét Sélleiné Márki Mária. A főigazgatónak hétfőn szűnt meg a megbízatása.

November 30-ai hatállyal megszűnt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának megbízatása. A Magyar Közlöny azt írta, dr. Sélleiné Márki Máriának a megbízatása közös megegyezéssel szűnt meg.

Váratlan hír volt

A főigazgató távozása várható volt, mivel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár új csapatot épít. Így több intézmény élén lehetnek változások a közeljövőben.

A döntés engem is váratlanul ért, ennek ellenére nincs bennem rossz érzés." Nagyon hálás vagyok, amiért kicsivel több mint öt éven át élvezhettem a miniszterelnök, a miniszter és két államtitkár bizalmát – mondta Séllei Márki Mária a Magyar Időknek.

Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak öt évig volt a főigazgatójaForrás: MTI/Beliczay László


Az elmúlt öt év legfontosabb eredményének azt tartja, hogy elvállalta az egészségbiztosító főigazgatói posztját, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az OEP-et ügyfél-, illetve betegközpontú szervezetté alakítsa, ami valódi szolgáltatóként működik. A visszajelzések alapján sikerült elérnünk, hogy ma már mind a biztosítottak, mind az egészségügyi szolgáltatók, legyen szó kórházakról vagy gyógyszercégekről, partnerként és nem egy megközelíthetetlen hivatalként tekintenek ránk - mondta Sélleiné Márki Mária.

Csökkentek a várólisták

"Nem egyszerű zökkenőmentes finanszírozási hátteret biztosítani 9,7 millió magyar állampolgár egészségügyi ellátásához. Ez éves szinten több mint 1300 milliárd forint kifizetését jelenti mintegy 20 ezer egészségügyi szolgáltatónak úgy, hogy a folyamat teljes egészének jogszerűnek, ellenőrizhetőnek és átláthatónak kell lennie. Azért ez nem kis feladat" – mondta a lapnak.

A várólisták rendbetételét is mi kezdeményeztük, és úgy gondolom, hogy itt szép eredményeket is értünk el. Az összesen 7,2 milliárd forintos kormányzati várólista-csökkentési programnak köszönhetően a műtétre várakozó betegek száma 2015 végére megfeleződött, 70 ezerről 35 ezerre csökkent, és a várakozási idők is nagymértékben rövidültek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK