Egyre több az érdeklődő a Yahoo iránt

Yahoo's Headquarters In Sunnyvale, California GettyImageRank2 Business FINANCE HORIZONTAL USA California Headquarters YAHOO BOARD Corporate Business Sunnyvale - California ECONOMY
SUNNYVALE, CA - MAY 23: A sign is posted in front of the Yahoo! headquarters on May 23, 2014 in Sunnyvale, California. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Még csak pár napja indultak be azon találgatások, mely szerint a Yahoo menedzsmentje arról tárgyal, miképp tudná értékesíteni a főtevékenységnek számító internetes üzletágát, mégis egyre több potenciális jelentkező akadhat a piacon. 
Vágólapra másolva!

Meg nem erősített értesülések szerint a vállalat magját képező üzletágat a Verizon vinné, de a News Corp. is a potenciális vevők között található. Az említett cégeken kívül legalább 3 kockázati tőketársaság neve is felmerült a Wall Street Journal szerint.

Az igazgatótanács szerdától péntekig tartó ülésé születhet döntés többek között arról, hogy a vállalati átalakítások során milyen területektől válnának meg, illetve, hogy az Alibaba részvények transzfere milyen módon valósuljon meg. Maga az Alibaba részesedés 30 milliárd dollárt ért, ami nélkül a piac csak 1,5-2 milliárd dollárnyi értéket társít a Yahoo alaptevékenységéhez, ami nem túl biztató.

Az Alibaba-kérdés különösen érzékeny téma a Yahoo-n belül, hiszen korábban a Yahoo úgy számolt, hogy adómentesen végre tudja hajtani a műveletet és külön a részvények számára felállított tőzsdei cégbe helyezné ki az Alibaba részesedést. Az amerikai adóhatóság azonban jelezte, hogy a transzfer adóköteles lehet, amely a részvényesek számára is negatív hatást jelent.

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója Forrás: http://marissamayr.tumblr.com/

Könnyen bekövetkezhet az is, hogy a cég átszervezése a vezérigazgató, Marissa Mayer székébe kerülhet - írja az Equilor reggeli hírlevelében.

A tőzsde megörült a híreknek

A híreket követően a Yahoo részvényárfolyama közel fél éve nem látott mértékű emelkedett mutatott, végül 5,8 százalékos pluszban zárta a szerdai amerikai kereskedést. Ráadásul a jelentős meneteléssel egy több mint 1 év tartó csökkenő trendből sikerült kitörnie az árfolyamnak, ami pozitív jövőképet sejtet, persze ehhez le kellene tudni küzdeni a 36-37 dollár között húzódó jelentős ellenállás zónát.

A Yahoo részvény árfolyammozgása az elmúlt 2 évben Forrás: Investing.com, Investor.hu