Adományokból újítják fel a gyermekgyógyászati klinikát

Debreceni Egyetem
Az Egyetem tér és a Debreceni Egyetem főépülete
Vágólapra másolva!
Kétmillió forintos adományt kapott pénteken a Debreceni Egyetem Klinikai Központ gyermekgyógyászati klinikája: az adományt pénteken adta át Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatója Balla György akadémikusnak, a klinika igazgatójának.
Vágólapra másolva!

A vállalat már 10 millió forinttal támogatta a klinika Gyermekeinkért Alapítványát, amely mindig a legszükségesebb eszközöket vásárolta meg a felajánlásból - emelte ki az átadóünnepségen Balla György professzor.

Többször is adományoztak

A Gyermekeinkért Alapítvány a cég felajánlásából 2011-ben új ágyakat vett, 2012-ben a gyermekek agyműködését vizsgáló EEG készüléket modernizálták, 2013-ban a gyermek sürgősségi osztály műszerezettségét fejlesztették, 2014-ben pedig az intenzív osztályon az ágy melletti mérőeszközökhöz szereztek be érzékelő műszereket - sorolta az igazgató.

Hozzátette: az idei támogatás hozzásegíti az intézményt, hogy a klinika 12 ágyas intenzív osztályára beszerezhessenek egy ultrahangkészüléket, ami az ágyhoz kötött, nehezen mozdítható gyermekek vizsgálatát is lehetővé teszi.

Szabó Miklós az adomány átadásakor elmondta: a vállalat számára nem csak az a fontos, hogy piacvezető gazdasági szerepet töltsön be, hanem az is, hogy a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket, ezért rendszeresen támogatják a rászoruló családokat és a gyermekeket. A gyermekgyógyászati klinika alapítványát azért segítik, hogy tíz beteg gyermekből tíz térhessen haza egészségesen - mondta a vezérigazgató.