Amit nem lehet elmondani három percben, arra kár harmincat szánni.

Az innovációs szektorban egymást érik az előadások. Ez fontos és remek hír, de van itt egy ellentmondás: az addig ismeretlen eszközöket vagy módszereket teljesen hagyományosan prezentálják. Vagyis unalmasan, felkészületlenül, szócsépelve – írja a Digital Hungary.

Zzzzzzzz...Forrás: Getty Images/iStockphoto/Bodza2

A felkészültség a cikk szerint nem csak azt jelenti, hogy kívülről megtanulja a diákon vagy kereteken látható szöveget (attól függően, ppt-t vagy prezit használ). Ehhez hozzátartozik az is, hogy a prezentáció eleven legyen: az előadó a váratlan kérdéseket is nyugodtan megválaszolja, érvel és tartalmat ad, hiszen nagyszerű a helyismerete – hiszen ezért prezentál ő a témában. A tapasztalatait osztja meg a közönséggel, eléjük tárja a vízióját. Nem olvassa fel azt, amit mindenki lát a kivetítőn, hanem élményt nyújt, gondolatot ébreszt, hiányzó ismereteket ad. Úgy áll ki, hogy arra sokáig emlékszik, aki látta és hallotta. Mert érdekes és fontos témát vetett fel, és eredeti, kreatív stílusban adta elő.

A cikk infografikában ad támpontokat. Tanuljuk meg az anyagot, semmiképp ne olvassuk fel. Kezeljük magabiztosan a technikát, ne tegyük ki magunkat a meglepetéseknek a helyszínen. Haladjunk a történet mentén, ne kezdjük Ádám-Évánál, ne ágazzunk ezer fölösleges mellékszál felé – és így tovább. A teljes cikket itt olvashatja el.