2016 január 1-jétől E.ON Energiaszolgáltató Kft. földgázfogyasztó ügyfélkörét a Főgáz Zrt. veszi át. A pontos elszámolás érdekében a szolgáltató arra kéri az ügyfeleit, hogy decemberben diktálják be gázmérő állásukat. A változás több mint 600 ezer ügyfelet érint.

A 2016. januárban elkészülő végszámla becsült mérőállás alapján, 2015. december 31-i fordulónappal kerül kiállításra. A pontos elszámolás érdekében, és hogy a becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását, a szolgáltató arra kéri fogyasztóit, hogy diktálós ügyfelei a megszokott módon és időben, míg részszámlás ügyfeleit, hogy december 1-je és 31-e közötti időszakban rögzítsék mérőállásukat, telefonon, sms-ben vagy a weboldalon keresztül.

A szolgáltatóváltást követően 2016. január 1-jétől a számlákkal, mérőállás bejelentéssel, ügyfélváltozással kapcsolatban a Főgáz Zrt.-t kell keresnie az érintetteknek. A korábbi E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is az E.ON ügyfélszolgálatot kell keresni.

Az E.ON ügyfeleinek a pontos elszámolás miatt a gázóra állását be kell diktálniFotó: Pályi Zsófia [origo]

Az E.ON, valamint a Magáz földgáz elosztási területen vételező fogyasztók továbbra is kapcsolatban maradnak az E.ON társaságcsoport és a Magáz munkatársaival, hiszen a területileg illetékes hálózati földgázelosztók továbbra is az E.ON helyi leányvállalatai, valamint a Magáz. Ők végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, a hibaelhárítást, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat, mint például az éves mérőóra leolvasást és a mérőcserét is.

Nem kell órát cserélni

A régi és az új szolgáltató szorosan együttműködik az ügyfelekre vonatkozó adatok, információk átadásában, melynek folyamata automatikus és jogilag szabályozott. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja, mérőcsere nem történik. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek földgáz egyetemes szolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem a lakosságit, sem a versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.