Van egy jó hírünk az autósoknak

FRANCE-ENERGY-ENVIRONMENT-AUTO-BIOINDUSTRY-E10 GAS STATION FUEL PETROL ENVIRONMENT ECOLOGY ILLUSTRATION HORIZONTAL VERY CLOSE-UP
üzemanyag
The name of new E10 gasoline, a mix of ethanol and traditional gas, is seen on a gas pomp on April 1, 2009 at a Paris gas station on the first day of its sale in France. The E10 contains 10 percent ethanol and the rest traditional gas for cars and light trucks to allegedly reduce global warming. E10 has come under fire from environmental groups such as Greenpeace, which criticizes the use of colza and soja for power rather than food. AFP PHOTO ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
Jelentős üzemanyagár-csökkenésről ír a GKI Gazdaságkutató. Egy hét alatt a benzin 14-15 forinttal, a gázolaj is 14-15 forinttal lehet olcsóbb.
Vágólapra másolva!

A mediterrán és más európai tőzsdei piaci folyamatok hatására a heti változások a benzin esetében a mediterrán piacon 4-5 forint közötti csökkenést jeleznek, a másik két piacon +2, illetve -6 forint közötti változást.

Forrás: AFP/Eric Piermont

Az elemzés szerint a Mol szerdán a benzin árát 4-5 forinttal csökkentheti, a gázolajét pedig akár 10 forinttal is. A GKI Gazdaságkutató szerint a héten ezzel még nem lesz vége a üzemanyagárak csökkenésének, ugyanis péntekre is egy nagyobb áresést jósolnak. Pénteken a benzin ára akár 7-10 forinttal, dízelé pedig újabb 3-4 forinttal csökkenhet.

A benzin ára 335-338 forint körül, a gázolaj ára várhatóan 336-338 forint körül áll meg.