Hét órán át számolták a pénzét a bankban

jüan yuan dollár USD
This picture taken on September 24, 2013 shows US dollar notes being counted next to stacks of 100 yuan (RMB) bank notes at a bank in Huaibei, in eastern China's Anhui province. With deals from London to Singapore, China is seeking a greater role for its yuan currency in global markets to challenge the hegemony of the almighty dollar. CHINA OUT AFP PHOTO / AFP / STR
Vágólapra másolva!
Nem tudni, ki ez a milliomos, nem tudni, honnan van a pénze, nem tudni, hol tartotta idáig. Egy biztos: ötmillió jüannal állított be a kínai Szecsuan tartomány kisvárosának bankjába egy férfi, hogy számlát nyisson.
Vágólapra másolva!

Az alkalmazottak akkor még nem tudták, hogy a nedves, penészes bankjegyek gépi átszámolása hét órába fog telni, és még hajszárítót is kell szerezniük hozzá.

A helyi média beszámolója szerint a Li nevű férfi nyolc csomagban, kötegelve adta át az egyenként 45 forintot érő százjüanosokat Töjandban a Kínai Mezőgazdasági Bank helyi fiókjában. A mintegy 225 millió forintnyi summát 13 órakor kezdték el átszámolni az alkalmazottak.

Minden szabad pénzszámláló gépüket bevetették,

az egyik még le is állt a rendkívüli terheléstől.

Forrás: AFP/Str

Az ügyfélfogadók elmondták,

normális körülmények között nagyjából 3 óra alatt végezniük kellett volna

a munkával, de az összeragadt bankók körültekintő szétválasztása és szárítása miatt végül csak este nyolc után húzhatták le a rolót.

Nem ez volt az egyetlen különleges banki eset idén Ázsiában. Májusban egy buddhista szerzetes 200 ezer darab pénzérmével tért be egy háztartási gépeket forgalmazó üzletbe Sanghajban.

Vízmelegítőt akart venni a kolostornak.

A szerzetes tízfenesekben adta át a berendezés árát. A bolti eladók 13 órát töltöttek azzal, hogy átszámolják a 716 kilogrammnyi érmét.