Kínaiaké lehet Jacko legendás birtoka

Michael Jackson’s 'Neverland'
LOS OLIVOS, CA - NOVEMBER 18: Michael Jackson's Neverland Ranch is shown November 18, 2003 outside of Santa Barbara, California. Police armed with a search warrant swarmed Jackson's sprawling home in the Santa Ynez Valley. One media report said the warrant was tied to allegations brought by a 12-year-old boy. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Már fél éve árulják a 2009-ben elhunyt Michael Jackson birtokát, de eddig nem találtak rá vevőt. A tulajdonosok most Kínában keresik a potenciális befektetőt.
Vágólapra másolva!

A popsztár egykori mesebirodalmát, a Kalifornában található Neverland nevű világhírű birtokát még májusban hirdették meg 100 millió dollárért.

A cég, amely korábban felvásárolta, felújította és magára vállalta az ingatlan után maradt hitel összegét, megközelítőleg 28 milliárd forintot kér a néhai popsztár több mint ezer hektáron elterülő, egykori otthonáért.

A Neverland Ranch a kaliforniai Los Olivosban található Forrás: Getty Images/AFP/2003 Getty Images/Frazer Harrison

A Pán Péter története után elkeresztelt birtokra a CNBC tudósítása szerint most Kínában keresnek vevőt: a jelenlegi tulajdonosok egy online webáruház segítségével keresik Jacko egykori birodalmának új lakóit.

A neten is árulják Jacko birtokát Forrás: Imaginechina/Zhou junxiang - Imaginechina/Zhou Junxiang

„Az a célunk, hogy megmutassuk ezeket az egyedi ingatlanokat kínai vevőknek” – mondta a CNBC-nek Alexis Zirah, a Luxify társalapítója. Szerinte az amerikai ingatlanpiacot az elmúlt időszakban éppen a kínai befektetők pörgették fel, akik csak tavaly 30 milliárd dollárt költöttek.

A birtok bejárata Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

A Neverland tulajdonosai most abban bíznak, hogy sikerül rásózni a birtokot egy tehetős kínaira.

Michael Jackson a halála után is milliárdokat keres

A popkirály több mint hat éve hunyt el, ennek ellenére az elmúlt esztendőkben mégis jócskán gyarapodott a bankszámlája, írja a Life.hu a Forbes összeállítására hivatkozva.

Michael Jackson 2015-ben a legjobban fizetett énekes volt.

Az amerikai magazin szerint Jacko tavaly 75 millió fontot, vagyis több mint 30 milliárd forintot keresett. A Forbes szerint annak ellenére, hogy a világsztár élete során rengetegszer szerepelt a zenei toplisták elején, arra senki nem számított, hogy halála után is ekkora rekordokat döntöget majd az eladási listákon.

Eladják Michael Jackson mesebirodalmáthttp://www.life.hu/otthon/20150529-michael-jackson-neverland-nevu-birtokat-eladasra-kinaljak.htmlMichael Jackson a halála után is milliárdokat kereshttp://www.life.hu/sztarok/20151028-michael-jackson-meg-ma-is-milliardokat-keres-o-lett-e-legjobban-kereso-enekes.htmlHat éve hunyt el Michael Jacksonhttp://www.life.hu/kult/20150625-michael-jackson-hat-eve-tavozott-az-elok-sorabol.html