Százmilliós befektetést kap a magyar startup

2015.12.09. 13:53

Az Euroventures százmillió forintos nagyságrendben fektet be a RisingStack nevű magyar startupba. A csapat a megszerzett tőkéből további termékeket fejleszt, munkahelyeket teremt Magyarországon, és jövő év elején pedig Londonban nyit irodát.

Új induló az APM-piacon

A RisingStack szakterülete, az Application Performance Management, azaz az internetes szolgáltatások megfigyelése és monitorozása, egy robbanásszerűen növekvő szektor. A legnépszerűbb online szolgáltatók, például a Netflix és az Amazon is számos APM-eszközt vesznek igénybe ahhoz, hogy a rendszereikben fellépő hibákat még az előtt kiszűrjék, hogy azokat a felhasználók is megtapasztalnák, ezzel pedig több tízmillió dollár bevételkiesést előznek meg éves szinten.

A RisingStack hamarosan megjelenő terméke, a Trace a nagy forgalmat lebonyolító internetes szolgáltatásoknak lehetővé teszi a rendszerfolyamatok képi megjelenítését, valamint a hibák korai kiszűrését és gyors elhárítását. A magyar csapat megoldásának előnye, hogy a bekötött szolgáltatások teljes körű áttekintésére képes, míg a legnagyobb versenytársak csak egy-egy alrendszer mélyebb megfigyelésére és optimalizálására specializálódtak.

Az Euroventures százmillió forintos nagyságrendben fektet be a RisingStackbe

Londonban nyitnak irodát

“A befektetést arra fogjuk felhasználni, hogy magyar szoftverfejlesztőket vehessünk fel, akik segítségével a növekvő ügyféligényeket ki tudjuk majd szolgálni. Az első negyedévet londoni irodánk megnyitásával kezdjük, középtávú célunk pedig minél több Fortune 500-as ügyfél megszerzése” - mondta Németh Gergely, a RisingStack vezérigazgatója.

“Reményeink szerint a befektetésnek köszönhetően a RisingStack képes lesz felvenni a versenyt amerikai vetélytársaival, és minél nagyobb részesedést szerezni a csaknem 2 milliárd dolláros application performance management piacon” – mondta Thomas Howells az Euroventures igazgatója.