Orbán Viktor elmondta, mit vár a nyugati tőkétől

Orbán Viktor, Peter Kössler
Budapest, 2015. december 10. Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Peter Kösslert, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatóját az Országházban 2015. december 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Peter Kösslert, az Audi magyar leányvállalatának új vezetőjét. Az Audi munkahelyeket teremt, óvodát, iskolát tart fenn, egyetemet támogat, Orbán Viktor azt mondta, pont így képzeli el a nyugati tőke szerepét Magyarországon. A miniszterelnök szerint Magyarország jóban-rosszban kitart az Audi mellett.
Vágólapra másolva!

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt december 10-én, csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért, hogy a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.

Jóban-rosszban Audi

Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta, tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy

Magyarország jóban-rosszban kiáll az Audi mellett Forrás: Origo

A legnagyobb érték

Hangsúlyozta, hogy az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó.

A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg,

akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor így képzeli

Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez. "Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma,

- mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor és Peter Kössler Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Köszönik a támogatást

Peter Kössler kiemelte, hogy az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során.

Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhetetlen nélküle a vállalatcsoport - közölte. Az ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég a beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek. Ugyancsak kitért arra, hogy kiterjesztik a felsőoktatási együttműködésüket is, úgy vélte, ez nemcsak a vállalatnak, hanem az országnak is hasznos.

Orbán Viktor megtisztelte

Arról is beszélt, hogy az Audi Hungaria nagyon sikeres évet zárhat az idén, a cég 11 500 munkahelye biztonságban van, és a jövőt illetően is kedvezőek a kilátások. Peter Kössler nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadta Orbán Viktor, és bemutatkozhatott neki az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatójaként.