Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Peter Kösslert, az Audi magyar leányvállalatának új vezetőjét. Az Audi munkahelyeket teremt, óvodát, iskolát tart fenn, egyetemet támogat, Orbán Viktor azt mondta, pont így képzeli el a nyugati tőke szerepét Magyarországon. A miniszterelnök szerint Magyarország jóban-rosszban kitart az Audi mellett.

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt december 10-én, csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért, hogy a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.

Jóban-rosszban Audi 

Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta, tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett".

Magyarország jóban-rosszban kiáll az Audi mellettForrás: Origo

A legnagyobb érték 

Hangsúlyozta, hogy az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó. A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor így képzeli 

Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez. "Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba" - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor és Peter KösslerForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Köszönik a támogatást 

Peter Kössler kiemelte, hogy az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során.

Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhetetlen nélküle a vállalatcsoport - közölte. Az ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég a beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek. Ugyancsak kitért arra, hogy kiterjesztik a felsőoktatási együttműködésüket is, úgy vélte, ez nemcsak a vállalatnak, hanem az országnak is hasznos.

Orbán Viktor megtisztelte 

Arról is beszélt, hogy az Audi Hungaria nagyon sikeres évet zárhat az idén, a cég 11 500 munkahelye biztonságban van, és a jövőt illetően is kedvezőek a kilátások. Peter Kössler nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadta Orbán Viktor, és bemutatkozhatott neki az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatójaként.