Az UniCredit megállapodást írt alá a London Stock Exchange Grouppal arról, hogy elsődleges banki partnerként támogatja a közép- és kelet-európai ügyfélkörébe tartozó kis- és középvállalkozások fejlődését az ELITE platformon keresztül, amely ambiciózus európai magánvállalkozásokat támogat.

Kisvállalkozások kapnak segítséget

A London Stock Exchange és az UniCredit létrehozzák az ELITE UniCredit CEE Lounge-ot, amely átfogó szolgáltatásokkal segíti a kis- és középvállalkozások növekedésének gyorsítását. A London Stock Exchange Group által életre hívott ELITE nemzetközi színvonalú vezetői tréninget és coachingot, valamint mentorrendszerben támogatott munkakörnyezetet tesz elérhetővé a vállalkozásoknak, és közvetlen kapcsolatot biztosít Európa pénzügyi és tanácsadói közösségéhez. Abban nyújt segítséget a vállalkozásoknak, hogy jobban megismerjék az elérhető finanszírozási lehetőségeket és felkészült partnerekként tárgyalhassanak a befektetőkkel. Alkalmat teremt arra is, hogy a bővülő vállalkozások ösztönözzék egymást, ötleteket cseréljenek vagy megosszák egymással legjobb üzleti gyakorlataikat, és felismerjék a kölcsönösen kínálkozó üzleti lehetőségeket.

Az egyik cél, hogy a bővülő vállalkozások ösztönözzék egymást, ötleteket cseréljenekForrás: Getty Images/(c) Compassionate Eye Foundation/Compassionate Eye Foundation

Lehetőség a régió legjobbjainak

„Örömmel indítjuk ma el együttműködésünket az UniCredittel, mely KKE-régióbeli fő banki partnerként csatlakozik az ELITE-hez. A partneri együttműködés keretében létrejövő ’ELITE UniCredit CEE Lounge’ célja, hogy a régió legígéretesebb kis- és középvállalkozásai csatlakozzanak az ELITE-hez és gyorsítsák fel növekedésüket” – mondta Raffaele Jerusalmi, a Borsa Italiana vezérigazgatója és a London Stock Exchange Group tőkepiacokért felelős igazgatója.

2012-es indulása óta az ELITE Európa-szerte több mint 320 vállalkozást támogatott, és folyamatosan növekvő közösségéhez ma már 150 tanácsadó és 90 befektető tartozik. Az ELITE UniCredit CEE Lounge létrehozásával a bankcsoport célja, hogy ügyfelei könnyebben jussnak hozzá értékes képzésekhez és a tevékenységükkel összefüggő programokhoz, valamint hogy közelebbi kapcsolatokat építsen ki Európa legjobb középvállalataival azáltal, hogy segítséget nyújt stratégiai döntéseik meghozatalához, és támogatja őket növekedésükben. A kezdeményezés legnagyobb haszonélvezői kétségtelenül az UniCredit közép- és kelet-európai vállalkozói ügyfelei lesznek.