2,5 milliárddal segítenék a nemzetközi piacra lépést

Vágólapra másolva!
Infokommunikációs és távközlési startup cégek nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózat kialakítására jelent meg pályázat. A konstrukció keretösszege 2,5 milliárd forint - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

A felhívás keretében olyan projekt támogatása a cél, amely segíti a hazai, kevésbé fejlett régiókban működő ikt startup vállalkozások nemzetközi piacra lépését, növeli a kapcsolati tőkét, valamint erősíti a szektor szereplőinek együttműködését.

Az államtitkár szerint

az ikt-iparág a hazai gazdaság egyik lehetséges kitörési pontja.

Emellett olyan eszközrendszer is, amely elősegítheti, hogy az ország polgárai jobb, kényelmesebb és tartalmasabb életet éljenek. Elmondta, hogy a kormány támogatja a hazai infokommunikációs és távközlési kis- és középvállalkozások - különös tekintettel a startup, mikro- és kisvállalkozások - nemzetközi piaci kapcsolatainak erősítését, a termékfejlesztést és piacra vitelt.

A komplex program részeként mentorhálózat épül ki és működik majd

a nemzetközi részvétel elősegítése, a lehetőségek helyben történő feltárása és kiaknázása érdekében. Emellett a tudás és kapcsolatbővítés érdekében képzéseket és rendezvényeket is szerveznek - ismertette az államtitkár.

Növekvő életminőséget várnak

A Digitális Magyarország olyan komplex kormányzati program, amely négy pillérre építkezve a teljes hazai digitális környezet fejlesztését tűzte ki céljául.

A program megvalósítása révén

2018-ra minden háztartásban elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sebességű internet-hozzáférés,

növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével nő az állampolgárok életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen növekszik Magyarország versenyképessége is - emelte ki az államtitkár.