Új lehetőségeket kaptak az önkéntes pénztárak

2015.12.16. 11:02

Megszavazta az országgyűlés az önkéntes pénztárakra vonatkozó szabályozás módosítását is tartalmazó salátatörvényt. A módosítás értelmében mind a nyugdíjpénztárak, mind az egészségpénztárak szolgáltatási köre bővül januártól. A Pénztárszövetség szerint a változtatások egyértelműen pozitívak a tagok számára, és az időzítés is ideális: a cafeteria-választási, illetve az év végi adóoptimalizálási hajrában.

A Pénztárszövetség üdvözli a pénztártagok számára kedvező szabályozási fejleményeket, különösen azt az újítást, amely szerint az egészségpénztárak mandátumot kapnak önsegélyező feladatok ellátására is – kommentálta a törvény elfogadását Dr. Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke.

Már lakáscélra is fordítható 

Ez az egészségpénztári tagok számára azt jelenti, hogy kasszájukban maradva, vagy egy egészségpénztárt választva és oda belépve módjuk nyílik többek között akár a lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének részbeni támogatásra is.

Az egészségpénztári számla nem csupán egy egyszerű készpénz helyettesítő eszköz, hanem egy, az egészségtudatosságot a fókuszba helyező, ám azonnali költést biztosító, ugyanakkor akár 20 százalékos adókedvezménnyel támogatott megtakarítási forma.

Forrás: AFP/Science Photo Library

A Pénztárszövetség szerint az cafeteria választás során is erős érv lesz az egészségpénztárak mellett a szolgáltatások bővülése. Az egészségpénztári befizetések eddig is extra pénzt jelenthettek számtalan élethelyzetben az egészség megőrzéséhez, vagy akár a gyermekvállaláshoz, sőt az idősgondozás területén is.

Új lehetőségek a járadékfizetésre

Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások esetében az lesz különösen vonzó, hogy az egyösszegű szolgáltatás mellett a pénztártagoknak - az 1000 fő fölötti kasszáknál - a jövőben háromféle járadék lesz elérhető: az úgynevezett ütemezett pénzkivonás, mint új lehetőség, a banktechnikai járadék illetve a pénztáruk által biztosítótól vásárolt életjáradék. Nagyon fontos, hogy továbbra is a pénztártag választ a szolgáltatások közül.

Jó időzítés

A cafeteria-juttatásként is adható pénztári megoldásokkal a munkáltatók is hozzájárulhatnak a munkavállalók egészségéhez és nyugdíjához.

Jó az időzítés, cafeteria-választás időszaka vanForrás: MTI/Mohai Balázs

„Habár a béren kívüli juttatásként kapott összeget sokan fizetésük részének tekintik, nem szabad elfelejteni, hogy ez az összeg nem képez nyugdíjalapot. Ha azonban a cafeteria-keretünk legalább egytizedét nyugdíjpénztárban gyűjtjük, mégis sokat tehetünk életszínvonalunk, nyugdíjas éveinkben való fenntartásáért. A cafeteria-választásnál érdemes tehát nem csak a jelenre, de a jövőnkre is gondolni, hiszen a béren kívüli juttatásként választható pénztári megtakarításokkal azok is könnyedén gondoskodhatnának a jövőjükről, akiknek ez enélkül anyagi kihívást jelentene” – magyarázta a Pénztárszövetség elnöke.

Az elnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy az év végéhez közeledve mind az önkéntes nyugdíjpénztár, mind az egészségpénztár kiváló lehetőség az adóoptimalizálásra is, hiszen az éves befizetések 20 százaléka, legfeljebb 150 ezer forint adókedvezményként érvényesíthető, és ez így marad 2016-ban is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK