Hamis táskákat vettek a NAV-osok

2015.12.17. 10:31

Hamis ruházati termékek, táskák és övek kerültek elő egy csomagtartóból. A NAV pénzügyőrei egy budapesti parkolóban vásároltak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei telefonon egyeztettek helyszínt és időpontot a különféle márkás ruházati terméket, parfümöket és kiegészítőket eladásra kínáló nővel. A találkozót egy budapesti parkolóba szervezték, ahová a pénzügyőrök inkognitóban érkeztek.

Neves márkák a csomagtartóban

Az eladó a gépkocsijának csomagtartójában megmutatta a pénzügyőröknek a „Michael Kors” és „Tommy Hilfiger” típusú női táskából, „Burberry” és „Hugo Boss” típusú öveket, továbbá egy pénztárcából és egy „Armani” feliratú sapkából álló portékát, közölte a NAV. A pénzügyőrök a felkínált termékeket megvásárolták, azonban

nyugtát vagy számlát nem kaptak az eladótól.  

A vásárlást követően a pénzügyőrök felfedték kilétüket, majd átvizsgálták a gépkocsit, amely különféle ruházati kiegészítőket, karórákat és parfümöket rejtett.

A csomagtartójából árulta a hamisítványokatForrás: NAV

A pénzügyőrök a jogtulajdonosok iparjogvédelmi jogait sértő (Tommy Hilfiger Licensing LLC., Michael Kors, Hugo Boss, Giorgio Armani, Prada, Burberry, Guess, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Lancome, DKNY, Bulgari, Pako Rabanne) termékeket iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt lefoglalták, és feljelentést tettek az illetékes pénzügyőri igazgatóságnál.