38 ezer milliárdot költött idén a Mikulás

Szuperhősök karácsonya jótékonysági akció, balatonfüredi akció
Vágólapra másolva!
A The Telegraph című angol lap szerint 1 milliárd 850 millió 14 évesnél fiatalabb gyerek él a Földön, és átlagosan 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak. E kettő szorzata meghaladja a 38 ezer milliárd forintot, ennyit költött a Mikulás idén ajándékokra. Ez több mint kétszer nagyobb Magyarország tavalyi költségvetési bevételeinél.
Vágólapra másolva!

Egy balatonfüredi akció szervezői szerint a világ átlagában biztosan igaz, hogy 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak a gyerekek, de Magyarországon sokaknak csak az adománygyűjtő akcióknak köszönhetően jutott valami a karácsonyfa alá. Ezért a szervezők az tervezik, hogy a karácsony előtt gyűjtött 400 kiló ajándéknak egy részét olyan kistelepülésekre szállítják, amelyeket sok térképen már fel sem tüntetnek.

390 ezer otthon percenként

A The Telegraph szerint a Mikulásnak 390 ezer otthont kellett meglátogatnia percenként, hogy eljusson minden gyerekhez. (Számításaik szerint 2.5 gyerek lakik egy-egy lakásban.) Csak sötétedés után tudott dolgozik, és összesen 36 órát vett így igénybe az ajándékok szétosztása.

A balatonfürediek ezzel a járgánnyal kézbesítik a csomagokat, rohamosztagosok és szuperhősök segítik a Mikulást Forrás: Szuperhősök karácsony jótékonysági akció

A fürediek nem tudnak ilyen gyorsan dolgozni, ezért december 27. és január 7. között osztják szét az adományokat. Benzint a Jótékonysági Sütigyár elnevezésű akció segítségével vásárolnak az autóba. Ennek keretén belül édességeket árulnak becsületkasszás formában. Ami benzinköltségen felül megmarad, abból tűzifát vásárolnak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá a hidegben.