Megvan, ki tervezheti a Pannon Parkot

2015.12.28. 19:01

A Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park tervezésére kiírt gyorsított meghívásos pályázatot egyetlen ajánlattevőként a Mérték Építészeti Stúdió Kft. nyerte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

500 millió forint

A munka becsült ellenértéke nettó 500 millió forint volt, a Mérték ajánlatában nettó 498,5 millió forint szerepelt. A nyertes tervező cég megnevezte az alvállalkozóit is. Így közreműködő lesz a Körös-Consult Kft. 11 százalékos, a Gall és Társai Építésziroda Kft. 15 százalékos, míg a Galápagos Bio-Art Stúdió Bt. 11 százalékos részarányban. A Pannon Park egy közel 20 hektáros fedett terület lesz az állatkerthez csatolt volt Vidámpark területén, a beruházást korábbi közlés szerint a kormány 25 milliárd forinttal támogatja.

2019-re készül el

A Városliget megújulásához szervesen kapcsolódó projekt több ütemből áll, várhatóan 2018-2019-ben készül el. A Pannon Park központi létesítménye egy úgynevezett biodóm lesz. A hatalmas csarnokban buja növényzet és gazdag állatvilág, lényegében egy fedett park és közösségi tér várja a látogatókat. A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, valamint tágas kifutók csatlakoznak majd. A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.