Négy újévi fogadalom vállalkozóknak

céges koccintás
Hosszú és kemény a felkészülés, mielőtt van mit ünnepelni
Vágólapra másolva!
Az év elején sok vállalkozó készít listát arról, milyen döntések segítik majd a cégét az előtte álló évben, hogy az még sikeresebben és nyereségesebben működhessen. Legyen szó költségcsökkentésről, piaci részesedés növeléséről, növekvő pénzforgalomról, az újév lehetőséget ad, hogy ismét tiszta lappal indítsuk.
Vágólapra másolva!

Az újév tökéletes lehetőséget kínál, hogy felülvizsgálja a vállalkozást, a célokat, és utóbbiból újakat hozzon létre. Az Entrepreneur összegyűjtött négy nagyszerű elhatározást, ami segíthet boldogulni a piaci versenyben.

1. Előretervezés

A tapasztalatok és kutatások szerint a vállalkozók zöme rendelkezik formális írásbeli üzleti tervvel. Ha ön is rendelkezik már ezzel, akkor itt az ideje, hogy frissítse az aktuális igényeknek és céloknak megfelelően. Az üzleti terv megírásához nagy segítség, ha

a tulajdonos felállít egy fontossági sorrendet, mire kell fordítani időt és pénzt,

és mérhető célokat tűz ki. Mindez abból a szempontból is hasznos, hogy segít azonosítani a jelenlegi és jövőbeli akadályokat, így lehetséges kockázatokat is el lehet kerülni.

2. Kezdődjék a verseny!

A versenyszellem minden vállalkozóban megvan. Szakítson időt arra, hogy kutassa és megértse a saját piaci környezetét. Ezzel egyidejűleg feltérképezheti a potenciális ügyfeleket és partnereket is. Az összehasonlítás folyamata is része az üzleti tervezésnek.

3. Gondolja újra a fizetési lehetőségeket

Gondolja újra, és értékelje, hogy milyen fizetési lehetőségeket biztosít az ügyfelei számára. Talán időszerű újítani, például lehetőséget adni bankkártyás fizetésre, vagy talán elfogadhatna cafeteriakártyákat is. Mindezek által bővülhet a vevők köre, egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teheti a vásárlást.

4. Tartsa kézben a cash-flowt

Még az egészségesen növekvő vállalkozásoknál is fennáll a veszély, hogy egy adott hónapban fizetésképtelenné válik. Szerencsére viszont vannak olyan előre kalkulálható kiadások, amikre ha felkészül a tulajdonos, akkor elkerülhető a pénzhiány.