Sokat parkoltunk mobillal

2016.01.04. 15:10

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer első teljes évében, az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor fizettek. 18,6 millióan fizettek parkolásért, illetve 1,1 millió autópálya-matrica és jegy értékesítése történt.

A mobilfizetési rendszer az eddigi teljes működése alatt, 2014. július 1-jétől összesen 24,4 millió mobilparkolási, illetve 1,7 millió autópálya e-matrica és jegyvásárlást bonyolított le.

Tavaly már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta a rendszer szolgáltatásait a felhasználók számára.

Nemcsak a felhasználók, hanem a rendszer iránt érdeklődő nemzetközi szolgáltatók száma is azt mutatja, hogy a társaságnak tovább kell fejlesztenie a hazai egységes mobilfizetési szolgáltatásokat - mondta Veres Mihály vezérigazgató.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A társaság az elmúlt évben folytatta a jogszabályi követelményeknek megfelelő nemzeti egységes jegyrendszer platform megvalósítását, kidolgozta a nemzeti smart city technológiai platformot, illetve elindította a hozzá kapcsolódó smart pilot rendszerek kiépítését, valamint csatlakozott az európai uniós forrásból megvalósuló - egységes közlekedési szolgáltatásokat fejlesztő - Mobinet konzorciumhoz.

Az idei év elején átadják a kecskeméti okos parkolási rendszert, illetve az országosan egységes jegyrendszerhez kapcsolódóan az év közepétől elindulnak az első tesztrendszerek is. A meglévő projektek mellett komoly figyelmet fordítanak majd a készpénzkímélő pénzügyi szolgáltatások területére.